09 dec 2022

Månadens företag - Isolamin AB i Överkalix

Isolamin AB i Överkalix är månadens företag.

Magnus Hansson, Platschef på Isolamin AB:

”På Moduler är vi inne i ett stort projekt som pågått sedan i april. Där vi bygger 8 hyreshus till Uppsala, totalt 265 lägenheter plus andra delar av detta hyreshus. Projektet kommer för vår del att slutföras fram till nyår. Vi kommer därefter att ”takta ner” vi går över till ett mindre projekt med lägre takt, projektet skall levereras till LKAB i Gällivare. Då takten går ner så kommer vi att minska vår bemanning. Vi har under senvår och höst rekryterat över 60 personer för Uppsala-projektet och vi är nu ca 145 personer som dagligen arbetar på Isolamin. Vi kommer efter nyår att vara ca 100 personer. De är nästan uteslutande inhyrd personal från rekryteringsfirmor som vi kommer minska när vi går mot jul. Vi tror just nu på taktökning under mars månad.

På badrum har vi precis satt igång med ett stort projekt som kräver mycket plattsättning. Här söker vi fortsatt plattsättare och lite andra professioner, de projektet kommer att pågå till mars månad. På paneler arbetar vi idag dagtid och ser ut att klara våra mål och budgetar.

Allmänt så är de tuffa tider på byggsidan, då världsläget gör att i princip allt material är dyrare. Vi har stort intresse för våra produkter men de är lite trögare att få klart affärerna när läget är som de är.”

Vad händer bland företagen i Överkalix? Här kan ditt företag kostnadsfritt berätta vad som händer, presentera verksamheten, berätta om nuläge och framtid, senaste nytt eller annat som du vill att Överkalixborna ska veta. Du kan skriva upp till 1300 tecken.

Skicka informationen till Bo Häggroth, bo.haggroth@overkalix.se och gärna en bild på dig, medarbetare och/eller på ditt företag.

Publicerad 09 dec 2022 09:33
Senast uppdaterad 09 dec 2022 09:36